Powered By Blogger

marți, 20 ianuarie 2009

Profesia...de profesor




Acum cateva zile am avut ocazia sa fiu profesor!!! Acest lucru a putut fi realizabil datorita faptului ca sunt inscrisa la Modulul Pedagogic. Pentru prima data, nu am mai stat in banca ci la catreda. M-am simtit minunat in aceasta noua postura!
Pentru mine, "meseria" de profesor reprezinta o profesie in care trebuie sa-ti asumi foarte multe responsabilitati, sa ai un "bagaj" de informatii, sa fi o persoana foarte explicita si sa te faci cat mai bine inteles. In momentul in care am intrat in clasa am simtit un fior in stomac. Aveam emotii. M-am prezentat, am facut prezenta, am realizat o scurta recapitulare si...am predat o noua lectie. Niciodata nu am avut mai multe emotii! Totusi, am trecut cu bine peste aceasta ora de Logica. Da, Logica! O materie care te face sa rationezi corect. Nu credeam ca pot preda ceva ce am studiat in clasa a IX-a. Dar cred ca m-am descurcat! Cel putin asa mi-au spus si colegele mele care au asistat la acest "eveniment".
In momentul de fata pot sa spun ca ma vad o viitoare profesora, ca pot preda o materie. A fost o experienta de neuitat!

2 comentarii:

Stefanescu Dan spunea...

E frumoasa meseria de profesor tu ai vazut doar o mica parte...poate o sa ai parte de o cariera in domeniul acesta, sau poate nu...cine stie, important e ca iti place.

Corin@ spunea...

Intr-adevar a fost o experienta inedita pentru amandoua...e foarte greu cand esti in fata a atator copii, care-ti urmaresc fiecare miscare, dar in acelasi timp e si foarte frumos...nu-i asa, domnisoara profesoara?